7 DUHOVNIH ZAKONA USPJEHA

Deepak Chopra je napisao odličan priručnik za „ostvarenje snova“. Iako ne volim takav tip priručnika, jer smatram da je nemoguće napisati priručnik za život, uvijek je dobro razmisliti o pročitanom i vidjeti vrijedi li nešto od toga primijeniti u svom životu. U navedenom priručniku Deepak na zanimljiv i jednostavan način govori o lako primjenjivim stvarima, stoga sam odlučila za sve koji me čitaju, te osjećaju da im treba „primjena u praksi“ narednih nekoliko tjedana uvesti BLOG RADIONICU I BRBLJAONICU 7 DUHOVNIH ZAKONA.

Kako sam to zamislila?!

Na početku svakog tjedna ću obraditi jedan duhovni zakon i svi koji se žele priključiti neka tijekom tog tjedna svakodnevno primjenjuju pročitano, te vode dnevnik o primjenjenom. Ukoliko netko želi, može podijeliti sa svima kroz komentar nešto „posebno“ što mu se desilo tijekom primjene pročitanog. Vjerujem da će to biti poticaj drugima da se uključe, nastave ili bolje promotre sebe tijekom primjene zakona.

Prvotno sam mislila otvoriti google grupu za sve koji se žele uključiti, kako bismo u njoj mogli slobodnije komunicirati i dijeliti iskustva, međutim, krenimo za početak ovako, a ako se kasnije pokaže potreba, biti će prilike formirati i zatvorene grupe.

Što vi trebate raditi? Čitati blog, ako ne češće, onda početkom svakog tjedna, te primjenjivati pročitano i svjesno pratiti aktivnosti tijekom svakog svojeg dana.

Prvi duhovni zakon –  ZAKON ČISTE POTENCIJALNOSTI

Svi mi smo čista svijest, odnosno beskonačna i neograničena potencijalnost i mogućnost, bez obzira jesmo li toga svjesni ili ne. To je naša narav, čista potencijalnost. Kada otkrijete svoju narav i spoznate tko ste DOISTA, u tom ZNANJU SEBE naći ćete sposobnost ispuniti snove koje imate, jer vi ste vječna mogućnost, nemjerljivi potencijal svega što je bilo, jeste i što će biti.

Doživljaj JASTVA ili samo-odnosnog znači da je vaša unutarnja točka oslonca vaš vlastiti duh. Suprotno samo-odnosnom je objektno-odnosno, kad svoju točku oslonca pronalazimo u objektima izvan nas (tražimo odobravanje drugih ljudi). U tom slučaju, razmišljanje i ponašanje su nam uvijek u očekivanju reakcije, stoga su zasnovani na STRAHU.

Kad ste samo-odnosni doživljavate svoj pravi bitak koji je neustrašiv pred bilo kakvim izazovom, poštuje svakog čovjeka i ne osjeća se podređen. Stoga je moć jastva prava i trajna moć, jer se zasniva na znanju o jastvu. Suprotno, objektno-odnosna moć je lažna jer je zasnovana na egu i traje samo u prisutnosti objekta na koji se naslanja.

Moć jastva k vama privlači ljude i ono što želite, jer magnetizira. To se još zove i podrškom zakona prirode. Vaša je moć takva da možete uživati u vezi s ljudima, a ljudi uživaju u vezi sa vama. Vaša je moć moć veze – veze koja nastaje iz čiste ljubavi.

Da biste aktivirali Zakon čiste potencijalnosti potrebno je slijedeće:

 1. Dnevna meditacija barem 20 minuta svakoga dana. Preporuča se 2 puta po 30 minuta ili onoliko minuta koliko imate godina jednom dnevno , no smatram da je i 20 minuta dovoljno, ako nemate vremena za više. Kako meditirati? Vrlo jednostavno. Sjednete na stolicu ravnih leđa (ne kao stup, nego onoliko ravno koliko vam je ugodno). Možete sjediti i u krevetu, zauzevši turski ili lotos sjed. Ukoliko sjedite na stolici, onda prekrižite noge. Ruke držite u krilu, tako da isprepletete prste. Oči su vam zatvorene. Na taj način, imavši zatvorene oči, isprepletene prste na rukama i prekrižene noge, ne gubite energiju kroz tijelo i imate ne samo benefit meditacije u smislu „pražnjenja“ uma, nego i punjenje energijom. Najbolje je meditirati ujutro, odmah nakon buđenja, stoga preporučam da se tijekom vježbanja zakona budite 30 minuta ranije nego je vaš uobičajeni ritam i da se smjestite u prostoriju gdje vas nitko neće ometati. Učinci meditacije su jači ukoliko imate upaljenu meditativnu muziku ili ukoliko meditirate u prirodi, no to uopće nije bitno i nemojete se time opterećivati ukoliko vam tako nešto nije moguće. Kad se ugodno smjestite, narednih 20 minuta (ili koliko ste si vremena odrediti da ćete meditirati) pratite svjesno svoj dah. Ne morate drugačije disati nego što uobičajeno dišete, niti razmišljati o tome kako trebate disati, nego samo znati da dišete. Vjerojatno će vam na početku meditacije doći potreba da se pomaknete, nešto će vas zasvrbiti, misli će vam divljati, … no na vama je da ostanete mirni i mirno i dalje pratite svoj dah. Kada svjesno pratimo dah, misli se umiruju i nakon nekog vremena dolazimo u područje praznine, gdje osjećamo kao da lebdimo, kao da smo beskonačni, neograničeni,… To je polje čiste svijesti i neograničene potencijalnosti.

       Nemojte očajavati ako to ne dostignete svaki puta ili ukoliko ne uspijete smiriti misli.

       Samo ustrajte i vidjeti ćete što će se dešavati nakon nekoliko dana.

 1. Svakodnevno barem 10 minuta provedite u prirodi. Ne morate ići u šumu, dovoljno je sjesti na klupu u parku ili na balkon i promatrati zalazak ili izlazak sunca, slušati ptice, osjećati miris cvijeća. Možete i svjesno šetati od kuće do trgovine i promatrati prirodu i ljude oko sebe. Nemojte pronalaziti izgovore, uvijek možete naći 10 minuta vremena za vaše vrijeme u kojem primijećujete prirodu oko sebe.
 2. Svakodnevno vježbati ne-prosuđivanje tako da počnete svoj dan izjavom „Danas neću suditi, ma što se dogodilo.“ Tijekom dana se podsjećajte da ne sudite. Kad prosuđujete onda označujete, analizirate, procjenjujete, čime stvarate veliku turbulenciju u svom unutarnjem dijalogu. Ta turbulencija ometa tijek energije između vas i polja čiste potencijalnosti. Ne-prosuđivanje stvara tišinu u vašem umu. Ako vam se čini preteško vježbati ne-prosuđivanje tijekom čitavog dana, onda si recite da slijedeća 2 sata nećete prosuđivati i svakog dana produžavajte vrijeme u kojem ćete svjesno ne-prosuđivati.

Svi koji žele neka provode navedeno narednih 7 dana, nakon čega ćemo preći na 2. duhovni zakon uspjeha. Ja ću isto provoditi proces i sukladno svom vremenu iznositi svoja iskustva. Svi koji imaju potrebu neka iznose kroz komentare svoja iskustva. Tko želi, može napisati i tekst o nekom svojem iskustvo kojeg ću objaviti na blogu. Ovo je prilika da grupno „radimo na sebi“, a kad se s namjerom radi u grupi to ima posebnu moć i dodatno pojačava efekte i brzinu manifestacije.

Sretno nam bilo.

Advertisements

23 Comments (+add yours?)

 1. Sanja
  May 07, 2012 @ 07:12:34

  Odličan prijedlog! Ja krećem s vježbama!

  Reply

 2. Andrea
  May 08, 2012 @ 17:14:19

  Pridružujem se

  Reply

 3. nela
  May 08, 2012 @ 17:38:35

  Hvala za ono što mi je nedostajalo da upotpunim svoj svjetonazor.Dosada sam imala strah od samoće a sad tek shvaćam da je dobro biti sam i meditirati.

  Reply

  • osobnisvemir
   May 08, 2012 @ 18:12:43

   Često biti sam znači biti u najboljem društvu

   Reply

   • Juraj Gašparović
    May 11, 2012 @ 20:39:12

    nije li to malo prepotentno i narcisoidno, sebe smatrati najboljim društvom ?
    S poštovanjem Jura

   • osobnisvemir
    May 12, 2012 @ 14:04:05

    Ako je sve što imam ja sama, te ako je odraz svega oko mene manifestacija mojih misli, onda sam ja uvijek u odnosu sama sa sobom. U tom smislu sam sama sebi jedino društvo. Ako to ne spoznam, onda uvijek tražim društvo izvan sebe, a unutar sebe se smatram sama i izbjegavam to stanje. Tek kad spoznam tko sam, a to mogu ako sam sama sebi najbolje društvo, onda sam isto takvo društvo i svima oko sebe. Prije toga, niti sam dobra sebi, niti drugima.
    Stoga, odgovor na pitanje leži u činjenici razumijemo li tko smo.

    Lijep vikend.
    Bojana

   • Andrea
    May 13, 2012 @ 05:36:36

    Spoznati i voljeti sebe nema veze s prepotentnoscu i narcisoicnoscu. Kako je lijepo objasnio Osobni svemir, tek kad istinski znas tko si i volis sebe mozes istinski voljeti druge i uzivati u sebi i njima. Prepotentost i narcisoidnost znace da se smatras boljim od drugih, sto nikako nije isto.

  • Andrea
   May 08, 2012 @ 19:54:20

   Imas SEBE! Imas NAS!

   Reply

 4. Andrea
  May 09, 2012 @ 06:04:02

  Jupi, jutros sam uspjela 20 minuta meditirati, iako mi misli mi jos uvijek vrludaju.

  Reply

 5. nela
  May 11, 2012 @ 06:23:32

  Svaka čast na ranom buđenju. Kad bi samo to i meni uspjelo…

  Reply

  • Andrea
   May 11, 2012 @ 06:41:24

   Ne uspijevam svako jutro i kako treba, ali ulazak u sebe i duhovni mir je nesto na cemu treba raditi i shvatiti kao neophodnost.

   Reply

 6. Zahir
  May 11, 2012 @ 12:38:57

  Da li bih se ja mogla priključiti danas, budući da je već petak, ili je bolje da čekam 2. zakon početkom slijedećeg tjedna?

  Reply

  • osobnisvemir
   May 11, 2012 @ 13:53:22

   Naravno da se možete “prijaviti”, jer prijava nije potrebna. Dovoljno je da čitate blog početkom svakog tjedna kada ću stavljati zakone i postupate prema napisanom i u skladu sa time pratite sebe

   Reply

 7. osobnisvemir
  May 11, 2012 @ 13:54:39

  Nije se problem ranije probuditi. Dovoljno je naviti budilicu, otvoriti oči i krenuti u dan.

  Reply

 8. Vesna
  May 11, 2012 @ 15:37:17

  Divno je ovo Bojana,divno!
  Čuda su moguća!

  Reply

 9. Andrea
  May 13, 2012 @ 07:20:10

  Koliko puta smo čuli ili rekli “Dođi k sebi”. Tek sad shvaćam što to istinski znači. Osobni svemiru hvala Ti!

  Reply

 10. dunja
  May 14, 2012 @ 10:18:08

  tek sad vidim, ali priključila bih se – nadam se da nije kasno

  Reply

 11. Bernardete
  Jun 08, 2012 @ 10:47:37

  Nadam se da nije kasno…započela sam danas s vježbom…kako doći do drugog duhovnog zakona… najljepša hvala!
  Lp

  Reply

  • osobnisvemir
   Jun 10, 2012 @ 10:29:56

   Draga Bernardete, svi duhovni zakoni se nalaze na ovom blogu, svakog tjedna (obično nedjeljom) je stavljen novi.
   Veseli me da ćete se pridružiti, nije uopće važno kad ste krenuli, nego da sebe promatrate iz dana u dan i primjećujete promjene.
   Lijepi pozdrav,
   Bojana

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: