Osho očitanje za prvo postavljeno pitanje

Evo ja se usudujem postaviti pitanje i nadam se da sam medu prvih troje:)

Pitanje bi bilo:Šta mi se trenutno dogada i kako da se postavim prema tome?

Trenutno se osjećate kao da je sav teret ovog svijeta na vašim leđima, iako nije tako. Teret je samonametnut, ili još bolje rečeno, sami ste dozvolili životnim okolnostima da vas u potpunosti zaokupe. Iz te sužene perspektive, jer se fokusirate samo na ono što vas trenutno muči, nemate uvid u cjelovitu sliku i vašu unutarnju stvarnost. Teret osjećam na način da želite što prije doći do cilja koji ste si nametnuli i toliko ste zaokupljeni tim ciljem i snovima o njemu da ga niste u stanju otpustiti, a time automatski otežavate svoj put,  koji sve više postaje posut preprekama.

Zbog toga osjećate veliku krivicu, jer poznajete princip djelovanja, a ne osjećate se doraslo zadatku da prema njemu djelujete. To zamjeranje samome sebi je toliko jako da ograničava vašu kreativnost i koči sve vaše stečeno znanje. Kao da se vrtite u začaranom krugu iz kojeg ne vidite izlaz i to vas sve više ljuti i čini nervoznim ili sumnjičavim. Čak vam se čini kao da ludite jer to što želite vašoj okolini zvuči nemoguće i pitate se idete li protiv struje ili putem svoje duše. Trenutno idete protiv struje, ali svoje životne. Zato se i osjećate krivima, sami prema sebi i stješteni težinom koja je u vama, a ne izvana, kako to možda na prvi pogled djeluje.

Iako mislite da želite promjenu, ustvari vas je jako strah te promjene koju iščekujete i teškoće koje ste si nametnuli su tu upravo zbog tog straha, kojim ih privlačite. Međutim, vaše unutarnje vodstvo vas savršeno vodi u tom procesu promjene i ona se već dešava, što vi ,kada ste povezani sami sa sobom, vrlo duboko osjećate. Ta promjena ide duboko iz vas i upisana je u svakoj stanici vašeg bića. Na vama je da se njome ne bavite, nego da se prepustite struji života da vas nosi, bivajući što češće u stanju svoje vlastite praznine, duboko unutar sebe. Kada ćete biti u tom stanju, otpasti će sva prosuđivanja, sumnje i mišljenje drugih ljudi.

Na tom putu karte kažu da ćete na krajnji rezultat još pričekati, tj. da će on doći sporije nego što vi očekujete, te bi vas to moglo pokolebati. Međutim, karta kaže da je taj cilj kao kornjača, siguran na svom putu, stabilan, oprezan, ali i dugovječan, tj. ostaviti će svoj trag u svemiru koji će biti upečatljiv i dugotrajan. Predstoji vam doba učenja, upornog i marljivog rada, sa brojnim preprekama na tom putu, ali svaka od njih je tu samo zato da vas testira upravo zato jer je vaš cilj jako važan i nije dan svima, nego samo onima najupornijima i sa najviše vjere i povjerenja u život i njegove zakonitosti.

Na tom putu, kako god bio posut preprekama, imati ćete jasno vodstvo, ali ne izvana, nego duboko unutar sebe. Usudila bih se čak reći da će prepreke biti uzrokovane slušanjem okoline, a da ćete ih zaobilaziti ili prevazilaziti kada se povežete sa sobom.

 Obzirom da ste postaviti pitanje tako kako ste ga postavili, usuđujem se reći da poznajte metode i načine kojima ćete se povezati sa sobom. Date su vam sa razlogom, kao smjernice na vašem putu, koje obilato koristite i budite zahvalni na njima.

 Sa zahvalnošću na dopuštenju ulaska u vašu podsvijest,

Bojana

 

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. Leda
    Dec 05, 2012 @ 16:57:45

    da li sam zakasnila za pitanje, ako nisam….sto mi se to desava u zadnja 2 mjeseca da mi je vibracija srece opala te mi se desavaju situacije ,uglavnom negativne i ne znam čime sam ih privukla u svoj život,

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: