Prijateljski krug

Svaki drugi ponedjeljak od 18 – 19.30 sati

Informacije i prijave: osobnisvemir@gmail.com; 099 312 65 10

Bukovačka cesta, Zagreb

Moderator i organizator: Bojana Benović

Na prijateljskom krugu imate mogućnost riješiti svoj problem kroz otvoreni dijalog i ogledanje sebe u drugim osobama, u sigurnom i podržavajućem krugu ljudi koje ćete ubrzo moći nazvati prijateljima. Imate i mogućnost upoznati nove osobe i njihov način razmišljanja,  osjetiti sebe na drugačiji način i raširiti svoje životne vidike.

Sastajanje u krugovima je običaj star koliko i ljudska zajednica. ‘Prijateljski krug’ želi oživjeti taj prastari običaj njegovanja zajedništva kojeg svi mi nosimo u svojim stanicama i u svojoj duši. ‘Prijateljski krug’ nas poziva da izrazimo mišljenje i osjećaje o događanjima u nama i oko nas, podijelimo svoje snove s drugima i da u krugu zajedništva istražimo one stvari kojima pridajemo značenje u svojem životu.

‘Prijateljski krug’ je prostor u kojem se njeguje kultura dijaloga. Onaj koji govori neće biti prekidan. Oni pak koji slušaju, imaju mogućost reflektirati u sebi to što su čuli, preispitati vlastita uvjerenja i stavove, dobiti novi ili dodatni uvid u temu ili neku novu ideju.

‘Prijateljski krugovi’ su sigurna mjesta gdje se vježba govoriti i slušati srcem. U njemu vježbamo prihvaćati one koji misle drugačije od nas. U ‘Prijateljskom krugu’ bolje upoznajemo sebe kroz druge.

O čemu ćemo razgovarati?

Svi učesnici kruga zapisuju jednu temu na papirić te se izvlače papirići sistemom „slučajnog“ odabira. Tema može biti iz bilo kojeg područja života; osobnog, poslovnog, spiritualnog…

Tko može sudjelovati i koliko dugo to traje?

Za sudjelovanje u ‘Prijateljskom krugu’ ne moraju biti ispunjeni nikakvi preduvjeti i nema nikakvih ograničenja osim jednog – brojčanog. Broj sudionika je ograničen na 10, kako bi svaki član imao mogućnost da dođe do riječi.

Naknada za sudjelovanje je 100 kn i uključuje prostor, kavu, čaj, kolače ili grickalice.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: