VREMENSKA STAZA

VREMENSKA STAZA I KAKO JE KORISTITI ZA ISPUNJEN I SRETAN ŽIVOT

Vrijeme sadrži u sebi očigledan paradoks. Postoji samo sadašnji trenutak koji se vječno kreće i u kojem se susreću prošlost i budućnost. Prošlost objašnjava zašto nam je sadašnjost takva kakva je, a budućnost daje smjer našim akcijama prema ciljevima koje smo smjestili u nju. Međutim, i prošlost i budućnost su besmislene same za sebe, ako ih ne doživljavamo u kontekstu sadašnjeg trenutka. One čine pozadinu na pozornici sadašnjosti, na kojoj se sve odigrava.

Vremenska staza je staza našeg cjelokupnog života – sadrži prošlost, sadašnjost i budućnost. Ako procesuiranjem izmijenimo iskustva koja smo doživjeli u prošlosti, mijenja se naše SADA. Međutim, isto je i sa budućim iskustvima, tj. iskustvima strahova, očekivanja, nadanja i ciljeva,  koje smo na vremenskoj stazi smjestili u budućnost. Npr. strah da će se u budućnosti nešto loše desiti je nepobitna i opipljiva činjenica koja utječe na naše sada, kroz osjećaje i ponašanje. Ako promijenimo svoj stav prema budućem iskustvu ili samo buduće iskustvo,  mijenjamo svoju sadašnjost.

Ljudski duh na različite načine prima, kodira i skladišti podatke koji se odnose na prošlost, sadašnjost i budućnost, na različitim lokacijama u polju svijesti. Da nije tako, ne bismo znali što pripada prošlosti, a što budućnosti (a što je znak blažeg ili težeg duševnog poremećaja).

Osobe koje vode ispunjen, uspješan i sretan život skladište i kodiraju podatke na Vremenskoj stazi drugačije od konfuznih, neuspješnih i nesretnih osoba.

 

Značaj Vremenske staze:

–              osnova za promjenu osobnosti

–              oslobađanje od negativnih emocija iz prošlosti (osjećaj straha, krivice, stida, ljutnje, bijesa,…)

–              rastvaranje prevaziđenih, štetnih ili ograničavajućih odluka ili uvjerenja iz prošlosti

–              ostvarivanje ciljeva u budućnosti.

 

Kada netko izmijeni karakteristike Vremenske staze, on brzo i doslovno postaje drugačija osobnost, obzirom da ima drugačiji pogled na svijet, te kroz taj pogled, osoba reagira na drugačiji način. Posljedice izmjene Vremenske staze su brze i efikasne, međutim promjene su povratne. Naime, ukoliko nas ne zadovolji promjena koju smo izveli na stazi, možemo se vratiti na prethodno stanje.

 

PONEDJELJAK 21.10.2013.

18-20 SATI

 Prijave: osobnisvemir@gmail.com; 099 312 65 10, Bojana Benović

Participacija: 200 kn

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: